PRZYJĘCIE KOMUNIJNE - PLENER
PRZYSTAWKA
- - pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią z dressingiem ziołowym
OBIAD
- - rosół z płatkami kurczaka
- - polędwiczki wieprzowe w świeżych podgrzybkach
- - pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
- - ziemniaki zapiekane z masłem czosnkowym
- - kluski śląskie
- - zestaw surówek (modra kapusta, por z majonezem, marchew z ananasem)
DESER
- - mix owocowy z sosem żurawinowym
GRILL
- - warkocze z karkówki z zalewy paprykowej
- - filet z kurczaka w ziołach prowansalskich
- - szaszłyki warzywne
- - boczek wędzony
- - łosoś z zalewy ziołowo-cytrynowej
DODATKI
- - sałatka grecka z fetą
- - sałatka ziemniaczana z jajkiem i szczypiorem
- - pieczywo, ketchup, musztarda, sos czosnkowy
ZIMNA PŁYTA
- - koreczki 3 rodzaje ( łosoś, salami, serowe)
- - śledź w sosie musztardowym
- - śledź w oleju po staropolsku
- - sałatka z kurczaka wędzonego
- - dodatki konserwowe: ogórek, papryka, pieczarki
- - chrzan, masło, pieczywo
NAPOJE CHŁODZĄCE
- - coca-cola
- - woda mineralna
- - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)
NAPOJE GORĄCE
- - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
- - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
- - dodatki: mleko, cukier, cytryna
CIASTA
- - sernik wiedeński
- - makowa rolada
- - jabłecznik z cynamonem