Dania gorące

ZUPY

  • - krem ze świeżych pomidorów z mięsnymi kuleczkami
  • - krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • - krem z zielonego groszku ze śmietaną czosnkową
  • - krem z porów z grzankami czosnkowymi
  • - krem z czerwonej soczewicy z fetą
  • - krem z selera naciowego i świeżej pietruszki
  • - warzywna na rosole z czerwoną papryką
  • - rosół z płatkami z kurczaka
  • - gulaszowa z kluskami kładzionymi
  • - cebulowa z grzankami
  • - węgierska na ostro
  • - rybna - orientalna z warzywami
  • - czosnkowa z parmezanem i boczkiem
  • - barszcz czerwony z uszkami
  • - grzybowa z kaszą gryczaną

MIĘSA

  • - polędwica wieprzowa nadziewana szparagami w sosie ciemnym
  • - polędwiczki wieprzowe w świeżych podgrzybkach
  • - grillowane polędwiczki wieprzowe marynowane w kolorowym pieprzu
  • - schab nadziewany suszonymi pomidorami w sosie kaparowym
  • - pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
  • - pieczona karkówka w miodzie w sosie sojowo czosnkowym
  • - sakiewki z kurczaka nadziewane brokułami w sosie serowym
  • - kurczak grillowany w sosie ze świeżych pomidorów
  • - kurczak w zielonym sosie pesto
  • - filety z kurczaka w sosie ze świeżymi kurkami
  • - rolada wołowa w sosie własnym
  • - stek z indyka w białym sosie z pieczarkami i kwiatami brokułów
  • - indyk faszerowany serem pleśniowym w złocistej panierce
  • - filety z kaczki w sosie warzywnym - ostrym po chińsku
  • - kaczka w sosie śliwkowym

RYBY

  • - pieczony pstrąg nadziewany marynowanym czosnkiem i świeżą bazylią
  • - mintaj w białym sosie z kaparami
  • - morszczuk w sosie koperkowym
  • - dorsz z zalewy paprykowej w panierce z sezamu
  • - sola na duszonym szpinaku ze śmietaną
  • - sandacz w sosie rozmarynowym
  • - dorsz w sosie z kolorowym pieprzem

DODATKI

  • - pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym
  • - ziemniaki puree z koperkiem
  • - złociste księżyce z rozmarynem
  • - ryż z jajkiem i kurkumą
  • - ryż diabelski z chili
  • - kluski gnocchi
  • - kluski śląskie

SURÓWKI

  • - wiosenna z kapusty pekińskiej
  • - z marchwi z ananasem
  • - z pora z majonezem
  • - buraczki z jabłkiem
  • - mizeria na gęstej śmietanie
  • - modra kapusta
  • - biała kapusta z kukurydzą i majonezem
  • - mieszanka sałat z dressingiem ziołowym

NA CIEPŁO

  • - biała kapusta zasmażana na boczku
  • - marchewka gotowana z zielonym groszkiem
  • - warzywa na parze: brokuły, kalafior, marchewka, fasolka szparagowa
  • - buraczki zasmażane

DESERY

  • - brzoskwinie z serem mascarpone, orzechami i frużeliną wiśniową
  • - szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
  • - jabłka zapiekane z miodem i rodzynkami
  • - sernik na ciepło z polewą czekoladową
  • - sałatka owocowa z miętą i sosem żurawinowym
  • - sernik na zimno galaretką i gorącymi malinami