Dania gorące
ZUPY
- - krem ze świeżych pomidorów z mięsnymi kuleczkami
- - krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- - krem z zielonego groszku ze śmietaną czosnkową
- - krem z porów z grzankami czosnkowymi
- - krem z czerwonej soczewicy z fetą
- - krem z selera naciowego i świeżej pietruszki
- - warzywna na rosole z czerwoną papryką
- - rosół z płatkami z kurczaka
- - gulaszowa z kluskami kładzionymi
- - cebulowa z grzankami
- - węgierska na ostro
- - rybna - orientalna z warzywami
- - czosnkowa z parmezanem i boczkiem
- - barszcz czerwony z uszkami
- - grzybowa z kaszą gryczaną
MIĘSA
- - polędwica wieprzowa nadziewana szparagami w sosie ciemnym
- - polędwiczki wieprzowe w świeżych podgrzybkach
- - grillowane polędwiczki wieprzowe marynowane w kolorowym pieprzu
- - schab nadziewany suszonymi pomidorami w sosie kaparowym
- - pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
- - pieczona karkówka w miodzie w sosie sojowo czosnkowym
- - sakiewki z kurczaka nadziewane brokułami w sosie serowym
- - kurczak grillowany w sosie ze świeżych pomidorów
- - kurczak w zielonym sosie pesto
- - filety z kurczaka w sosie ze świeżymi kurkami
- - rolada wołowa w sosie własnym
- - stek z indyka w białym sosie z pieczarkami i kwiatami brokułów
- - indyk faszerowany serem pleśniowym w złocistej panierce
- - filety z kaczki w sosie warzywnym - ostrym po chińsku
- - kaczka w sosie śliwkowym
RYBY
- - pieczony pstrąg nadziewany marynowanym czosnkiem i świeżą bazylią
- - mintaj w białym sosie z kaparami
- - morszczuk w sosie koperkowym
- - dorsz z zalewy paprykowej w panierce z sezamu
- - sola na duszonym szpinaku ze śmietaną
- - sandacz w sosie rozmarynowym
- - dorsz w sosie z kolorowym pieprzem
DODATKI
- - pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym
- - ziemniaki puree z koperkiem
- - złociste księżyce z rozmarynem
- - ryż z jajkiem i kurkumą
- - ryż diabelski z chili
- - kluski gnocchi
- - kluski śląskie
SURÓWKI
- - wiosenna z kapusty pekińskiej
- - z marchwi z ananasem
- - z pora z majonezem
- - buraczki z jabłkiem
- - mizeria na gęstej śmietanie
- - modra kapusta
- - biała kapusta z kukurydzą i majonezem
- - mieszanka sałat z dressingiem ziołowym
NA CIEPŁO
- - biała kapusta zasmażana na boczku
- - marchewka gotowana z zielonym groszkiem
- - warzywa na parze: brokuły, kalafior, marchewka, fasolka szparagowa
- - buraczki zasmażane
DESERY
- - brzoskwinie z serem mascarpone, orzechami i frużeliną wiśniową
- - szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
- - jabłka zapiekane z miodem i rodzynkami
- - sernik na ciepło z polewą czekoladową
- - sałatka owocowa z miętą i sosem żurawinowym
- - sernik na zimno galaretką i gorącymi malinami