PRZYJĘCIE WESELNE
przystawka
- - szynka nadziewana pastą serowo-chrzanową
obiad
- - zupa cebulowa z grzankami
- - filety z kurczaka w sosie kurkowym
- - pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
- - roladki wołowe w sosie własnym
- - ziemniaki zapiekane z masłem czosnkowym
- - kluski śląskie
- - zestaw surówek (modra kapusta, por z majonezem, marchew z ananasem)
deser
- - brzoskwinie z mascarpone i frużeliną wiśniową
drugie danie gorące
- - krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
trzecie danie gorące
- - wołowina po burgundzku
- - kluski gnocchi
- - mix sałat z dressingiem ziołowym
czwarte danie gorące
- - mintaj z warzywami w papilotach
- - sos bazyliowy
piąte danie gorące
- - barszcz czerwony z uszkami z mięsem
zimna płyta
- - mięsa pieczone: karkówka w miodzie, indyk nadziewany suszonymi pomidorami, polędwiczki wieprzowe z kaparami, kurczak nadziewany brokułami
- - wędliny: szynka wiejska, kabanosy suszone, salami, polędwica drobiowa, krakowska sucha, polędwica sopocka
- - schab w galarecie nadziewany suszonymi śliwkami
- - śledź w sosie musztardowym
- - śledź w oleju po staropolsku
- - mini galaretki z golonek
- - jajka z łososiem wędzonym
- - sałatka z kurczaka wędzonego
- - sałatka holenderska z szynką i żółtym serem
- - dodatki konserwowe: ogórek, papryka, pieczarki
- - chrzan, masło, pieczywo
napoje chłodzące
- - coca-cola
- - woda mineralna
- - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)
napoje gorące
- - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
- - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
- - dodatki: mleko, cukier, cytryna
ciasta
- - sernik wiedeński
- - makowa rolada
- - jabłecznik z cynamonem