PRZYJĘCIE KOMUNIJNE
PRZYSTAWKA
- - tatar z łososia w pierścieniach z blanszowanej cukinii
OBIAD
- - rosół z płatkami kurczaka
- - polędwiczki wieprzowe nadziewane szparagami w białym sosie kaparowym
DESER
- - mix owocowy z sosem żurawinowym
DRUGIE DANIE GORĄCE
- - wołowina po burgundzku
- - kluski gnocchi
- - mix sałat z dressingiem ziołowym
TRZECIE DANIE GORĄCE
- - barszcz czerwony z uszkami z mięsem
ZIMNA PŁYTA
- - mięsa pieczone: karkówka w miodzie, indyk nadziewany suszonymi pomidorami, polędwiczki wieprzowe z kaparami, kurczak nadziewany brokułami
- - wędliny: szynka wiejska, kabanosy suszone, salami, polędwica drobiowa, krakowska sucha, polędwica sopocka
- - schab w galarecie nadziewany suszonymi śliwkami
- - śledź w sosie musztardowym
- - śledź w oleju po staropolsku
- - mini galaretki z golonek
- - jajka z łososiem wędzonym
- - sałatka z kurczaka wędzonego
- - sałatka holenderska z szynką i żółtym serem
- - dodatki konserwowe: ogórek, papryka, pieczarki
- - chrzan, masło, pieczywo
NAPOJE CHŁODZĄCE
- - coca-cola
- - woda mineralna
- - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)
NAPOJE GORĄCE
- - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
- - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
- - dodatki: mleko, cukier, cytryna
CIASTA
- - sernik wiedeński
- - makowa rolada
- - jabłecznik z cynamonem