PRZYJĘCIE KOMUNIJNE

PRZYSTAWKA

  • - tatar z łososia w pierścieniach z blanszowanej cukinii

OBIAD

  • - rosół z płatkami kurczaka
  • - polędwiczki wieprzowe nadziewane szparagami w białym sosie kaparowym

DESER

  • - mix owocowy z sosem żurawinowym

DRUGIE DANIE GORĄCE

  • - wołowina po burgundzku
  • - kluski gnocchi
  • - mix sałat z dressingiem ziołowym

TRZECIE DANIE GORĄCE

  • - barszcz czerwony z uszkami z mięsem

ZIMNA PŁYTA

  • - mięsa pieczone: karkówka w miodzie, indyk nadziewany suszonymi pomidorami, polędwiczki wieprzowe z kaparami, kurczak nadziewany brokułami
  • - wędliny: szynka wiejska, kabanosy suszone, salami, polędwica drobiowa, krakowska sucha, polędwica sopocka
  • - schab w galarecie nadziewany suszonymi śliwkami
  • - śledź w sosie musztardowym
  • - śledź w oleju po staropolsku
  • - mini galaretki z golonek
  • - jajka z łososiem wędzonym
  • - sałatka z kurczaka wędzonego
  • - sałatka holenderska z szynką i żółtym serem
  • - dodatki konserwowe: ogórek, papryka, pieczarki
  • - chrzan, masło, pieczywo

NAPOJE CHŁODZĄCE

  • - coca-cola
  • - woda mineralna
  • - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)

NAPOJE GORĄCE

  • - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
  • - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
  • - dodatki: mleko, cukier, cytryna

CIASTA

  • - sernik wiedeński
  • - makowa rolada
  • - jabłecznik z cynamonem